با توجه به پیشرفت روزافزون و مدرن تکنولوژی، برخورداری از یک وب سایت یا صفحات اینترنتی، امروزه به امری اجتناب ناپذیر بدل شده است. به همین منظور در ادامه این مطلب به بررسی سایت، نحوه طراحی سایت و کلیه امور مرتبط با این موضوع خواهیم پرداخت.
به زبان ساده وب سایت ها متشکل از صفحه های گواگون در بستر اینترنت بوده که با استفاده از اطلاعات و محتوای مختلف پر شده و به مخاطبان ارائه می گردد. این محتوا ها معمولا به صورت ویدئو، عکس، فایل صوتی، متن و… به نمایش گذاشته خواهند شد. درواقع وب سایت همانند زمینی عمل می کند که ما در آن هر آنچه که نیاز باشد را به کاربران عرضه می کنیم. توجه داشته باشید که برای دردسترس بودن این وب سایت ها برای تمامی افراد در سراسر جهان باید این مهم بر روی شبکه جهانی وب جای گذاری شود.
برخلاف تصور برخی، شبکه جهانی وب و اینترنت از لحاظ ساختاری دارای تفاوت های بسیاری می باشند. درواقع شبکه جهانی وب متشکل از صفحه های گوناگون وب و وب سایت های متنوع است که در ابزار گوناگون مانند رایانه ها، ذخیره شده و توسط بستر اینترنت به یکدیگر وصل می شوند. همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد، وب سایت ها دارای محتوا های تصویری، صوتی، متنی و… بوده که کاربران در نقاط مختلف دنیا می توانند با استفاده از اینترنت به این محتوا ها دسترسی پیدا کنند.
بسیار مهم ایت که بدانید مهم ترین عنصر در شبکه وب، همین صفحات وب سایت بوده که هر کدام از این صفحات دارای آدرس خاص و جداگانه ای که با نام URL شناخته می شود، هستند. بدین ترتیب وب سایت یعنی مجموعه ای از صفحات وب که به یک آدرس ویژه، متصل می شوند.
این اختراع مهم که توانسته است نقش اساسی در زندگی و نحوه برقراری ارتباط میان انسان ها ایفا کند، برای اولین بار در سال 1989 توسط Tim Berners-Lee ارائه شد که این روز ها ما آن را با نام TIM BL مخترع شبکه جهانی وب World Wide Web می شناسیم. در آن زمان سایت ها با کد های HTML ساده نوشته می شدند، البته امروزه نیز از این کد ها به شکل گسترده و پیشرفته تری بهره گیری می شود.
یکی از اصلی ترین و مهم ترین دستاورد های بشر، وب سایت ها هستند که دارای بستر ارتباطی بسیار ساده اما کاربردی و انعطاف پذیر می باشند.
برای درک راحت تر تفاوت های وب و اینترنت می توان گفت که اینترنت یک شبکه بسیار عظیم از رایانه های متصل به هم بوده اما وب متشکل از صفحات وب راه اندازی شده در این شبکه است.
به زبان ساده تر مرورگر ها با استفاده از اینترنت به وب سایت ها دسترسی پیدا خواهند کرد. از دیگر مزایای اینترنت نیز می توان به ارسال ایمیل، فایل، اشتراک گذاری، برقراری ارتباط و… اشاره کرد.
طراحی سایت به چه معناست؟
به ساخت و راه اندازی صفحات سایت با استفاده از کدنویسی به زبان HTML، CSS و… طراحی سایت می گویند که در ادامه صفحات طراحی شده از طریق زبان های برنامه نویسی، شکل می گیرند. لازم به ذکر است که طراحی شکل ظاهری سایت یا رابط کاربری که به صورت تصویر در برنامه هایی مانند ادوبی ایکس دی (Adobe XD) و فوتوشاپ (PS) انجام می پذیرد، به هیچ عنوان طراحی سایت محسوب نمی شود.
آغاز طراحی سایت و کشف اینترنت تقریبا در یک زمان پدید آمده که به دنبال آن تغییرات اساسی و مهمی در هر یک از آن ها مشاهده شده، تا جایی امروزه زندگی بدن وب سایت و اینترنت به امری غیر ممکن بدل گشته. چرا که در سال های اخیر بشر بیش از پیش به اهمیت شبکه اینترنت و وب دست یافته و زندگی و کسب و کار خود را به این مهم گره زده است.
مراحل اولیه رشد مقوله طراحی سایت بسیار ابتدایی بود به شکلی که تنها صفحات تیره با تعداد اندکی پیکسل های تک رنگ و معمولا بدون تحرک مشاهده می شد. اما در سال 1990 با پیدایش زبان برنامه نویسی HTML رنگ و روی دیگری در وب سایت ها نمایان گشت. این پروسه با کشفیات متعدد ادامه داشت تا در سال 1995 دو پلتفرم منحصر به فرد و قوی با نام های جاوا اسکریپت (Javascript) و فلش (Flash) به عره وب اضافه شد.
این ابزار کاربردی و مهم نه تنها در دستیابی به موفقیت عظیم در امر طراحی سایت نقش موثری ایفا کرده است، بلکه سبب یاری رسانی به طراحان نیز گشته که خود این موضوع در اجرای امکانات متنوع در پروسه طراحی سایت بسیار حائز اهمیت می باشد. از مهم ترین این امکانات می توان به چت و گفتگو به صورت زنده، بازی های آنلاین، ارتباطات تصویری، دسترسی به سایت های آنلاین و… اشاره کرد.
کشف قابلیت هایی از قبیل Frame و CSS نیز در سال 1996 کمک شایانی به طراحان سایت و برنامه نویسان کرد، زیرا در آن زمان بیش از 74 میلیون مخاطب و یز در حدود 650,000 وب سایت فعال در فضای اینترنت وجود داشت. که این امکانات با استقبال بسیار زیادی از سوی کاربران و فعالان این حوزه مواجه شدند.
CSS: این سیستم با ذخیره تنظیماتی همچون نوع فونت، رنگبندی و… در یک فایل، باعث عدم نیاز به کدنویسی مجدد برای هر یک از صفحات شد. بدین ترتیب کاربر تنها می بایست جزئیات را از فایل CSS خارج کند.
Frame: امکان نمایش چند صفحه از سایت در یک پنجره مرورگر به مخاطب هم، قابلیت مهمی بود که این سیستم به کاربران ارائه می کرد.
خوشبختانه در سال های 1998 و 1999 پیشرفت ز های برنامه نویسی تحت وب، کشف زبان PHP و عرضه نسخه جدید CSS یعنی CSS 3 را به دنبال داشت.
راه اندازی سایت هایی به صورت دینامیک که بتوان از طریق آن ها با کاربران ارتباط برقرار کرد و تعامل داشت، از اصلی ترین ویژگی های زبان PHP بوده که به مرور زمان با استفاده از آن سایت های فروشگاهی و مدرن نیز در فضای مجازی جای گرفتند.
تاریخچه تکنولوژی های مهم
افزودن تکنولوژی های خاص به شبکه وب سایت ها به شرح زیر می باشد:
- 1995: جاوا اسکریپت (Javascript) و طراحی جدول های متنوع
- 1996: فلش (Flash)
- 1998: ظهور سیستم CSS
- 2007: پیدایش موبایل ها، شبکه ها و فریم ورک ها
- 2010: راه اندازی وب های پاسخگو و طراحی سایت های فلت
انواع وب سایت
برای معرفی انواع وب سایت ها معمولا از جهات گوناون آن ها را مورد برسی قرار ی دهند که این موارد عبارتند اند:
- از لحاظ فنی
- نحوه عملکرد
- برنامه نویسی
که در ادامه به ارائه توضیحاتی جامع در خصوص این موارد بسیار مهم خواهیم پرداخت.
با ما همراه باشید…
انواع سایت از لحاظ فنی
توجه داشته باشید که وب سایت ها از نظر فنی به انواع مختلفی نظیر: استاتیک، دینامیک و… دسته بندی می شوند.
سایت های استاتیک: این نوع وب سایت ها که به نام سایت ایستا نیز معروف هستند، به هیچ عنوان قابل بروزرسانی و تغییر نمی باشند. همچنین اینگونه سایت ها به 2 روش فول فلش و HTML نوشته خواهند شد.
از مهم ترین مزایای سایت های استاتیک می توان به: عدم نیاز به برنامه نویسی خاص و حرفه ای، طراحی صفحات وب سایت به شکل جداگانه، طراحی سایت با ویژگی های متنوع و منحصر به فرد، مقرون به صرفه و… اشاره کرد.
از سوی دیگر این سیستم دارای معایبی نیز می باشد که شامل:
- بروزرسانی تنا از طریق طراح وب سایت ممکن است که همین ا شما را حتی برای ایجاد تغییرات جزئی مانند: افزودن و یا حذف محتوا نیز به طراحی وابسته می کند.
- هزینه به مراتب بالا تر در مقایسه با سایر روش ها، چرا که برای اعمال ویرایش و تغییر در محتوا ها لازم است به طراح هزینه اضافه پرداخت شود.
- غیر ممکن بودن دستیابی به رتبه قابل قبول در موتور های جستجوگر به دلیل عدم بروزرسانی سایت های ثابت.
- از آنجایی که این نوع سایت ها به هیچ عنوان انعطاف پذیر نمی باشند، در نتیجه کاربران قادر نخواهند بود که با صاحب یا مدیر وب سایت ارتباط بر قرار کن، به همین علت هم کاربران تمایلی به استفاده از سایت های ثابت ندارند.
سایت های دینامیک: برخلاف سیستم استاتیک، این نوع سایت ها بسیار انعطاف پذیر بوده و دارای قابلیت ویرایش و ایجاد تغییر توسط مدیر هستند. طراحی سایت های دینامیک یا همان سایت های پویا از طریق زبان های برنامه نویسی سمت سرور و همچنین با استفاده از سیستم مدیریت محتوا و یا CMS صورت می پذیرد. دلیل برتری و محبوبیت این سایت ها هم عدم نیاز به تسلط بر رایانه و برنامه نویسی بوده که با این ویژگی می توان محتوای سایت را بروزرسانی کرد و یا در آن ها تغییر ایجاد کرد.
نکته: وردپرس یکی از چندین سیستم مدیریت محتوا بوده که در سال های اخیر، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
از دیگر نکاتی که در خصوص سایت های دینامیک باید بدانید این است که اینگونه سایت ها یا مبتن بر برنامه هستند و یا به شکل فلش دینامی Dynamic Flash)) طراحی می شوند. همچنین به دلیل نمایش سایت های فلش دینامیک بر روی پلتفرم فلش ادوبی (Adobe Flash)، بسیار طبیعی بوده که این سایت ها سنگین باشند.
از همین رو می توان گفت که بارگذاری سایت های سنگین به کندی صورت می گیرد و معمولا از رتبه پایین تری در موتور های جستجوگر برخ هستند.
البته این نکته را فراموش نکنید که سایت های فلش دینامیک بسیار زیبا و خاص طراحی می شوند که همین امر نیز سبب بهره گیری از آن ها در ساخت سایت های هنری، معرفی محصولات و… می گردد.
انواع سایت از لحاظ نحوه عملکرد
به طور معمول وب سایت ها بر اساس نحوه علکرد به دت های مخلی نظیر: سایت شخصی، خدماتی، شرکتی، فروشگاهی و… تقسیم می شوند که کسب و کار ها می توانند با توجه به حوزه فعالیت خود، مناسب ترین گزینه را انتخاب کنند.
در ادامه به بررسی هر یک از این وب سایت ها می ردازیم.
سایت شخی: این نوع سای ها با هدف معرفی اشخاص مشهور و یا افراد خاص مانند: ورزشکاران، هنرمندان، مهندسان، دانشمندان و… طراحی می شوند که اصلی ترین محتوای آن ها، اطلاعات جزئی و کلی در مورد آن فرد مورد نظر می باشد.
سایت خدماتی: همانگونه که از نام اینگونه سایت ها هم پیدست می توان در ن ها دی از قبیل: دانلود ویدئو، برقراری ارتباط با افراد مختلف و… را به کاربران ارائه کرد.
سایت شرکتی: به راحتی می توانید با بهره گیری از این نوع سایت ها خدمات و یا محصولات شرکت، تولیدی، کارخانه و… خود را به کاربران در سراسر دنیا مرفی کنید.
سایت فروشگاهی: اصلی ترین هدف سایت های فروشگاهی فروش محصول بوده، بدین ترتیب کاربر می تواند محصول مورد نظر خود را از طریق سایت انتخاب کند و در ادامه سفارش دهد.
انواع طراحی سایت از لحاظ برنامه نویسی
ایت هایی ا طراحی اختصاصی همان وب سایت هایی هستند که به شکل کاملا خاص و منحصر به فرد اجرا می شوند، مانند: طراحی سایت با استفاده از زبان PHP و یا زبان پایتون (Python).
نکته: لازم به ذکر اس که برخی از سایت ها نیز با توجه به قابلیت سیستم های مدریت محتوا و یا دار بودن نرم افزار هایی ویژه، همیشه دردسترس می باشند، در نتیجه می توان با ایجاد تغییرات جزئی، آن ها را مورد استفاده قرار داد، این نوع سایت ها قالب آماده هستند.
طراحی سایت با وردپرس و جوملا از جمله انواع قالب های آماده محسوب می شوند.
رکت طراحی سایت وی وب
ای مجموعه با استفاده ز دانش روز دنیا و همچنین بهره گیری از کادری متخصص و حرفه ای توانسته است تا به امروز در زمینه طراحی سایت، سئو، طراحی اپلیکیشن و کلیه امور مرتبط با دیجیتال مارکتینگ، فعالیت مستمر و درخشانی داشته باشد.
ارائه جدید ترین متد طراح سایت با بالا تین کیفیت شعا شرکت We Web می اش.
از آن جایی که در سال های اخیر بخش قابل توجهی از مشاغل به سمت فضای مجازی رو آورده اند و شاهد پیشرفت چشمگیری نیز بوده اند، به شما عزیزان توصیه می شود کسب و کا خود را با استفاده از وب سایت و شبکه اینترنت به تمام دنیا معرفی کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا از طریق راه های ارتباطی با مشاوران ما در تماس باشید.
ما آماده خدمت رسانی به شما هستیم.